Schimmelwerende behandeling, waxen en plastificeren

Schimmelwerende behandeling, waxen en plastificeren

Onze bamboestokken kunnen we een schimmelwerende behandeling geven: waxen of plastificeren. Maar wat houdt dit precies in? In dit artikel leggen we je er alles over uit. Wil je meer hierover weten of wil je advies op maat? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Zij helpen je graag verder!

Schimmelwerende behandeling – Waxen

Wax is de meest voorkomende afwerking voor stokken. Wax geeft een natuurlijke look aan de plantstok waardoor deze een zachte, levendige uitstraling krijgt. Daarnaast heeft wax als voordeel, dat het geen pesticiden bevat en zacht is voor de handen. Niet voor niets wordt wax ook in de cosmetica industrie gekozen vanwege haar gladde, zachte eigenschappen. Dit maakt een gewaxte plantstok tot een product waarmee snel en splintervrij gewerkt kan worden. Tegelijkertijd is wax geen milieuvriendelijk product, het is namelijk een aardolieproduct. Ook is de ontwikkeling van wax in China niet schoon en duurzaam. Dit zorgt ervoor dat wij terughoudend zijn in ons enthousiasme over waxen. Een goed alternatief voor waxen is het verven van stokken.

Plastificeren

Met plastificeren wordt de plantstok voorzien van een naadloos aansluitend, plastic hoesje om extra stevigheid te bieden en een zichtbare bescherming tegen schimmelvorming. Het is mogelijk om de plantstok deels met plastic te beschermen of over de gehele lengte. Ook wanneer jouw plant lang in de kwekerij staat, wordt het risico op het afbreken van de stok sterk beperkt.

 Al met al zijn er dus een hele hoop mogelijkheden om de plantstokken te verbeteren en een schimmelwerende behandeling te geven. Wil je meer weten over alle mogelijkheden of ben je benieuwd wat wij voor jou en jouw plantstokken kunnen betekenen? Neem gerust contact op met je accountmanager. Nog nooit eerder contact met Van Nifterik contact gehad? Stuur een mailtje naar erik@vannifterik.com of bel Erik: +31 (0)6 20149794.

Houd onze websiteFacebookInstagram en LinkedIn pagina’s in de gaten voor alle updates!

Schimmelwerende behandeling

Categorie:

Nieuws
× WhatsApp