Historie

1969
L
1969

Nifteriks' Palenhandel

Van Nifterik heeft een rijke historie. Onze wortels zijn namelijk al meer dan 50 jaar oud. Rond 1969 begon Van Nifterik Senior als fruitteler, met de handel in boompalen, die gebruikt werden als ondersteuning van fruitbomen. Zijn toewijding zorgde ervoor dat zowel in Nederland als daarbuiten Van Nifteriks’ Palenhandel een begrip werd.

1994
L
1994

Van Nifterik Holland bv

In 1994 is Van Nifteriks’ Palenhandel verder gegaan als Van Nifterik Holland b.v. onder leiding van Alex van Nifterik. Alex bezocht in hetzelfde jaar het gebied in China waar bamboe groeit. Daar ontkiemde zich de liefde voor bamboe. Terug in Nederland werd bamboe gebruikt als plantondersteuning. Het bedrijf groeide uit tot een specialist in ondersteuningsmaterialen voor de tuinbouw, boomkwekerij en de fruitteelt.

2008-2015
L
2008-2015

Van Nifterik Oekraïne

Tussen 2008 en 2015 was Van Nifterik ook actief in Oekraïne. Met name in de fruitteeltsector en boomkwekerijsector. In 2015 is deze onderneming overgedragen aan Oekraïens management. Zij hebben als doel zich in te zetten voor lokale Oekraïense fruitteeltbedrijven.

2015
L
2015

Focus tuinbouwsector

In 2015 verkocht Van Nifterik de afdelingen fruitteelt en boomkwekerij aan Van Wesemael. Daarmee kwam er binnen Van Nifterik ruimte om te focussen en te groeien in de tuinbouwsector.

2020
L
2020

Van Wesemael

In december 2020 is Van Nifterik overgenomen door Van Wesemael. Een toekomstgerichte stap die de beide bedrijven nieuwe kansen geeft om verder te groeien.  De dagelijkse leiding van Van Nifterik komt  in handen van Dikkie van Nifterik. Alex van Nifterik richt zich op productontwikkeling en verdere ontwikkeling van de bedrijven in China.

Toekomst
L
Toekomst

De beste plantondersteuning

Onze ervaring met milieuvriendelijke producten, productiemethodes, logistieke optimalisatie en efficiënte bedrijfsprocessen willen we met anderen delen. Onze missie is daarom onze klanten wereldwijd van de beste plantondersteuning voorzien. Ook zullen we altijd blijven zoeken naar manieren om ons werk nog beter te doen dan we al deden. Samen met onze klanten gaan wij voor het beste voor de plant.

Daarnaast zijn we druk bezig met het uitbreiden van ons assortiment. Door oplossingsgericht en innovatief te werken, maken wij hét verschil voor jouw planten. Benieuwd naar afgeronde projecten? Klik dan op de knop hieronder.

× WhatsApp