Anti-schimmelbehandeling, waxen en plastificeren

Anti-schimmelbehandeling, waxen en plastificeren

Onze bamboestokken kunnen we waxen, plastificeren of een anti-schimmelbehandeling geven. Maar wat houdt dit precies in? In dit artikel leggen we je er alles over uit. Wil je meer hierover weten of wil je advies op maat? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Zij helpen je graag verder!

Anti-schimmelbehandeling

Van Nifterik is uniek met haar anti-schimmelbehandeling. De noodzaak om stokken schimmelvrij te houden tijdens de teelt en transportfase, heeft ons de laatste jaren bezig gehouden! Zo is ook de verf die we ontwikkeld hebben verrijkt met stoffen die schimmelvorming tegengaan. Alle ingrediënten van de verf vallen binnen de Europese normen van ECHA en REACH. Daarnaast willen we geen enkel middel in de verf wat belastbaar is voor het milieu en als bestrijdingsmiddel kan worden gekenmerkt. Met de door onszelf ontwikkelde verfmachines en verf, is het kleuringsproces nu compleet vrij van afval. De nieuwe verf geeft niet af aan plant en wortels, en blijft kleurvast bij blootstelling aan de zon. Daarnaast zijn er productievoordelen zoals de lage hoeveelheid die nodig is en de snelle droogtijd. Dankzij onze anti-schimmelbehandeling, komt het schimmelen van de stok nauwelijks meer voor. Daarbij is natuurlijk het seizoen, het klimaat in de kas en het gekozen grondmengsel van invloed.

Waxen

Wax is de meest voorkomende afwerking voor stokken. Wax geeft een natuurlijke look aan de plantstok waardoor deze een zachte, levendige uitstraling krijgt. Daarnaast heeft wax als voordeel, dat het geen pesticiden bevat en zacht is voor de handen. Niet voor niets wordt wax ook in de cosmetica industrie gekozen vanwege haar gladde, zachte eigenschappen. Dit maakt een gewaxte plantstok tot een product waarmee snel en splintervrij gewerkt kan worden. Tegelijkertijd is wax geen milieuvriendelijk product, het is namelijk een aardolieproduct. Ook is de ontwikkeling van wax in China niet schoon en duurzaam. Dit zorgt ervoor dat wij terughoudend zijn in ons enthousiasme over waxen. Een goed alternatief voor waxen is het verven van stokken.

Plastificeren

Met plastificeren wordt de plantstok voorzien van een naadloos aansluitend, plastic hoesje om extra stevigheid te bieden en een zichtbare bescherming tegen schimmelvorming. Het is mogelijk om de plantstok deels met plastic te beschermen of over de gehele lengte. Ook wanneer jouw plant lang in de kwekerij staat, wordt het risico op het afbreken van de stok sterk beperkt.

 Al met al zijn er dus een hele hoop mogelijkheden om de plantstokken te verbeteren. Wil je meer weten over alle mogelijkheden of ben je benieuwd wat wij voor jou en jouw plantstokken kunnen betekenen? Neem gerust contact je accountmanager. Nog nooit eerder contact met Van Nifterik contact gehad? Stuur een mailtje naar erik@vannifterik.com of bel Erik: +31 (0)6 43 16 60 11.

China fabriek

Categorie:

Nieuws
× WhatsApp