VAN NIFTERIK START MET VERKOOP FSC® BAMBOE

VAN NIFTERIK START MET VERKOOP FSC® BAMBOE

Wij zijn trots om mee te delen dat Van Nifterik FSC® gecertificeerd is, waardoor we nu ook de mogelijkheid hebben om FSC® bamboe aan te bieden. Van Nifterik is de eerste leverancier van plantondersteuning die zulke producten aanbiedt. Dit is een grote stap richting een duurzamere toekomst voor de tuinbouw, waar ook wij onze toegevoegde waarde en verantwoordelijkheid in zien! In dit blog leggen we je alles over Forest Stewardship Council® – dat is waar de afkorting FSC® voor staat – uit.

Als pionier op het gebied van boscertificering stelt de Forest Stewardship Council® de norm voor verantwoord bosbeheer. Dit is verreweg de meest bekende certificering voor producten met een oorsprong in de bosbouw. Er wordt bij de certificering aandacht besteed aan mensen, dieren en milieu. Van Nifterik is onafhankelijk gecontroleerd om te garanderen dat er wordt voldaan aan de principes en criteria van FSC®. Dit zijn 10 criteria, die variëren van behoud van ecosystemen tot sociaal welzijn van werknemers. Bosbeheer en bewaking ervan zijn de kernpunten van FSC®, met de garantie dat de bron van de producten verantwoord en transparant is. Meer lezen over de specifieke criteria voor dit keurmerk? Dat kan hier: https://my.fsc.org/my-en/fsc-principles-and-criteria.

FSC® is een handelsketencertificaat die grondstoffen in de hele supply chain volgen. Dit vereist strenge audits en het juiste papierwerk bij iedere schakel in de keten. In onze keten is elke schakel gecertificeerd: dit geldt dus voor het bos, de toeleverancier van ruwe materialen, onze fabriek in China en ons bedrijf in Nederland.

WAT MAAKT FSC® BAMBOE ZO INTERESSANT?

Bij de aanschaf van onze bamboe met FSC®-keurmerk ben je er dus zeker van dat deze afkomstig is vanuit een verantwoorde bron. Het keurmerk heeft grote bekendheid – ook onder consumenten. Dit betekent dat een plant met FSC® bamboeondersteuning ook bij de consument aanspraak zal maken. Bij retailers wordt door de toenemende interesse van consumenten de vraag naar certificeringen op het gebied van duurzaamheid steeds groter. Het FSC® certificaat (samen met onze andere certificeringen) brengt je daarom een voordeel omdat je aan je klanten kunt laten zien dat de plantondersteuning een duurzame oorsprong heeft. Daarnaast ben je met dit product ook een stap dichter bij de duurzaamheidsdoelen van je eigen bedrijf!

Meer weten over onze FSC® gecertificeerde bamboe? Neem contact op met een van onze accountmanagers of mail naar info@vannifterik.com

Houd onze websiteFacebookInstagram en LinkedIn pagina’s in de gaten voor alle updates!
FSC® Bamboe

Categorie:

Nieuws
× WhatsApp