Van Wesemael Groep neemt Van Nifterik Groep over

Van Wesemael Groep neemt Van Nifterik Groep over

EDE, 3 december 2020. De Van Wesemael Groep versterkt zijn positie in de tuinbouwsector met de overname van Van Nifterik uit Ede, een vooraanstaande leverancier op het gebied van plantondersteuning.

Modern en innovatief bedrijf

De Van Wesemael Groep ziet de overname van Van Nifterik als een kans om haar positie in de tuinbouwsector verder uit te bouwen. “Van Nifterik is een modern en innovatief bedrijf waar kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met een eigen productielocatie en handelskantoor in China heeft het bovendien goede controle over de supply chain. Door de kennis én krachten bij de Wesemael Groep te betrekken, wordt binnen deze bedrijvengroep wel het volume vanuit China geïmporteerde goederen veel groter en ook het assortiment aan ondersteuningsmaterialen wordt veel dieper.”

Toekomstgerichte keuze

Ook Alex van Nifterik, eigenaar, is heel tevreden met de krachtenbundeling. “We hebben bewust gekozen voor een grote toeleverancier in de land- en tuinbouw die in tal van deelsectoren aanwezig is. Dit is een toekomstgerichte stap die onze continuïteit borgt en Van Nifterik de kans geeft om verder te groeien. Het feit dat Van Wesemael Groep ook een oud familiebedrijf is met een soortgelijke cultuur en klantbenadering is daarbij in mijn ogen van grote meerwaarde.” In 2015 nam Van Wesemael al twee onderdelen van Van Nifterik over.

Zelfstandig binnen de groep

Van Nifterik blijft onder eigen naam en als geheel zelfstandig opererend bedrijf actief binnen de Van Wesemael Groep. Alex van Nifterik blijft bovendien betrokken bij het bedrijf. Hij gaat zich richten op productontwikkeling en de verdere ontwikkeling van de bedrijven in China. De dagelijkse leiding van Van Nifterik Holland komt in handen van Dikkie van Nifterik, die tussen 2009 en 2015 al werkte bij het bedrijf uit Ede en momenteel leiding geeft aan FS Europe, één van de andere dochterbedrijven binnen de Van Wesemael Groep.

Over Van Nifterik

De wortels van Van Nifterik gaan terug tot 1969; het hoofdkantoor bevindt zich in Ede. De klanten bevinden zich in bijna 30 landen over de hele wereld. De producten worden deels in eigen beheer geproduceerd in een fabriek in (Huizhou) China. Van Nifterik beschikt tevens over een handelskantoor in Guangzhou, dat onder andere de logistiek van de goederen vanuit China verzorgt. In totaal werken er 14 medewerkers bij Van Nifterik in Ede, in China zijn meer dan 120 mensen werkzaam.

Over Van Wesemael Groep

De Van Wesemael Groep is dit jaar 60 jaar toeleverancier in gewasbescherming, zaaizaden, meststoffen en andere toebehoren voor de akkerbouw, veehouderij, tuinbouw, fruitteelt, boomkwekerij en groensector. Tot de groep behoren R. van Wesemael, Agroburen, WPA Robertus, Alb. Groot, Agro de Arend, FS Europe en Habo Belgium. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Bij de Van Wesemael Groep werken tot nu toe 130 medewerkers, verspreid over meerdere locaties.

Meer informatie over dit bericht is verkrijgbaar bij:

Dikkie van Nifterik – T: 06-22032532 – E: dikkie@vannifterik.com                          

Boudewijn van Wesemael – T: 06-53375749 – E: boudewijn@wesemael.nl

Van Nifterik pand

Categorie:

Nieuws
× WhatsApp